0.90: Bugs in the slideshow

Moderators: XnTriq, helmut, cday, xnview, Dreamer

Post Reply
Thunichgud
Posts: 4
Joined: Thu Sep 24, 2009 10:02 am

0.90: Bugs in the slideshow

Post by Thunichgud » Sat Mar 10, 2018 6:12 pm

Windows 7
XnViewMP 0.90
Program of XnViewMP installed on internal HD, pictures and .sld files stored on external HD (USB connection)

1. I installed XnViewMP the first time (version 0.90) in my admin account and XnViewMP and Windows did know .sld files. When I changed after that to my normal (non admin) user account, XnViewMP and Windows didn't know .sld files.
2. From inside of XnViewMP a slideshow can be startet by clicking on a previously stored .sld file. But when I try to start a slideshow directly from outside of XnViewMP by doubleclicking in the windows explorer onto the .sld file I get only a black screen - no pictures visible.
3. At an internal started slideshow the navigation buttons foreward, backward, pause are missing. Only the ESC button stops the slideshow and returns to the UI of XnViewMP. ENTER has no effect. ENTER should stop the slideshow, too.
4. During a slideshow the large SPACE button should pause the show and continue it at a second press.
5. As in the classic XNView it should be possible to store in the .sld file one or more pathes to the directory of the picture files instead of storing all pictures file by file. This is better, when the content of picture files in a directory often changes. So it isn't neccessary to renew the .sld file every time after a change of the file content.
6. It should be possible to use in .sld files both: an absolute path (e.g. C:\user\public\pictures\) or a relative path ( \pictures\). The second case is better, when the pictures and the belonging .sld files are stored on an external HD, which is used on different computers.
7. During a paused slideshow zooming and panning should be possible.

Thunichgud
Posts: 4
Joined: Thu Sep 24, 2009 10:02 am

Re: 0.90: Bugs in the slideshow

Post by Thunichgud » Sat Apr 14, 2018 1:20 pm

@XnView:
Will these bugs be repaired in next version of XnViewMP ? They are very annoying !!

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 29471
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.90: Bugs in the slideshow

Post by xnview » Tue Apr 17, 2018 8:38 am

Thunichgud wrote:
Sat Mar 10, 2018 6:12 pm
1. I installed XnViewMP the first time (version 0.90) in my admin account and XnViewMP and Windows did know .sld files. When I changed after that to my normal (non admin) user account, XnViewMP and Windows didn't know .sld files.
2. From inside of XnViewMP a slideshow can be startet by clicking on a previously stored .sld file. But when I try to start a slideshow directly from outside of XnViewMP by doubleclicking in the windows explorer onto the .sld file I get only a black screen - no pictures visible.
will be fixed
3. At an internal started slideshow the navigation buttons foreward, backward, pause are missing. Only the ESC button stops the slideshow and returns to the UI of XnViewMP. ENTER has no effect. ENTER should stop the slideshow, too.
4. During a slideshow the large SPACE button should pause the show and continue it at a second press.
See issue for current status and some details.
5. As in the classic XNView it should be possible to store in the .sld file one or more pathes to the directory of the picture files instead of storing all pictures file by file. This is better, when the content of picture files in a directory often changes. So it isn't neccessary to renew the .sld file every time after a change of the file content.
By editing the .sld? or in the slideshow dialog?
6. It should be possible to use in .sld files both: an absolute path (e.g. C:\user\public\pictures\) or a relative path ( \pictures\). The second case is better, when the pictures and the belonging .sld files are stored on an external HD, which is used on different computers.
See issue for current status and some details.
Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 29471
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.90: Bugs in the slideshow

Post by xnview » Thu Jun 07, 2018 9:45 am

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.91. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.

User avatar
Tschens
Posts: 14
Joined: Sat May 12, 2018 7:38 am
Contact:

Re: 0.90: Bugs in the slideshow

Post by Tschens » Thu Jun 14, 2018 7:01 pm

4. seems to be working (stop/continue slideshow with space).

At least the following problems are still there in the current beta 0.91:

2. From inside of XnViewMP a slideshow can be startet by clicking on a previously stored .sld file. But when I try to start a slideshow directly from outside of XnViewMP by doubleclicking in the windows explorer onto the .sld file I get only a black screen - no pictures visible.
3. At an internal started slideshow the navigation buttons foreward, backward, pause are missing. Only the ESC button stops the slideshow and returns to the UI of XnViewMP. ENTER has no effect. ENTER should stop the slideshow, too.

btw: @Problem 2): I get a black screen, not a white screen.

Did not check the rest.
Olympus OMD E-M1, BS Kinetics underwater housing, 2xSubtronic pro 60 flashes. Zuiko mFT lenses: 60 macro, 7-14, 8 mm fisheye, 14-150, Panasonic 100-300.
My Homepage | My book at Amazon

Post Reply