MP 0.32W - Not all thumbs loaded + middle click issue

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderators: helmut, XnTriq, xnview

Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

MP 0.32W - Not all thumbs loaded + middle click issue

Post by Dreamer »

When I enter any folder in thumbnail mode, only few thumbs are loaded correctly, it's random from 3 to 8. When I scroll down, other thumbs are loaded then. Thumb cache is disabled.

Another related bug:

When I middle click any file with empty thumbnail, the file is opened in XnView Windows (default windows program for jpg files), always - instead of switch view to viewer and show the image. When I middle click any file which contains a thumbnail, it works good, always. Middle mouse button is set to "browser <> view".

Windows Vista 32 bit SP2.
Dreamer
User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 6057
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: MP 0.32W - Not all thumbs loaded + middle click issue

Post by XnTriq »

Dreamer wrote:When I middle click any file with empty thumbnail, the file is opened in XnView Windows (default windows program for jpg files), always - instead of switch view to viewer and show the image. When I middle click any file which contains a thumbnail, it works good, always. Middle mouse button is set to "browser <> view".
It's a known issue with the new “lazy loading” feature:
XnTriq ([url=http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=87950#p87950]Speed improvement: Lazy loading[/url]) wrote:
xnview ([url=http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=87405&hilit=19836#p87405]XnViewMP beta 0.30[/url] » Changelog) wrote:* experimental thumbnail create on the fly
[...]
* Thumbnail creation rewritten (now thumbnail creation follows position of slider)
To see it in action you need to turn off Create thumbnail for whole folder in Tools » Settings » Browser » Thumbnail » Misc.
[/list]
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Re: MP 0.32W - Not all thumbs loaded + middle click issue

Post by Dreamer »

Too much information and too late. :P

The thumbs are not created until I scroll down and it happened also in folder with only 7 images.

Perhaps it's the same issue, I said it's too late, good night! :)
Dreamer
User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Re: MP 0.32W - Not all thumbs loaded + middle click issue

Post by JohnFredC »

I am confident this issue is fixed for 0.33! :wink:
John
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Re: MP 0.32W - Not all thumbs loaded + middle click issue

Post by Dreamer »

Confirmed.

Closed.
Dreamer