0.99.1: "Open in file explorer" doesn't work (Error - KIO Client)

*** Please report new bugs here! ***

Moderators: XnTriq, helmut, xnview, Dreamer

User avatar
winnylinny
Posts: 86
Joined: Fri Apr 17, 2020 5:35 pm

0.99.1: "Open in file explorer" doesn't work (Error - KIO Client)

Post by winnylinny »

System and version summary

XnViewMP: 0.99.1
OS: Manjaro Linux
Desktop: KDE
KDE Plasma: 5.22.5
KDE Frameworks: 5.86.0
Qt: 5.15.2

--------------------

Issue

When I right-click on any image and select "Open in file explorer" it fails with an error message that reads "Error - KIO Client"

This happens for any image, any folder, any source (local, external, remote), doesn't matter if there are no spaces in the full path.

It doesn't matter if I open the image with File -> Open or by double-clicking it in my file browser (Dolphin).

--------------------

Screenshot

kio-error-0991.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
winnylinny
Posts: 86
Joined: Fri Apr 17, 2020 5:35 pm

Re: 0.99.1: "Open in file explorer" doesn't work (Error - KIO Client)

Post by winnylinny »

Update

This might be a KDE bug, since I can confirm it still happens with XnViewMP 0.99.0 and 0.98.4.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38714
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 0.99.1: "Open in file explorer" doesn't work (Error - KIO Client)

Post by xnview »

If you start XnView in a terminal, do you have some printed messages?
Pierre.
User avatar
winnylinny
Posts: 86
Joined: Fri Apr 17, 2020 5:35 pm

Re: 0.99.1: "Open in file explorer" doesn't work (Error - KIO Client)

Post by winnylinny »

Code: Select all

MyBitmapView :: mousePressEvent
kf.service.services: KApplicationTrader: mimeType "x-scheme-handler/file" not found
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38714
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 0.99.1: "Open in file explorer" doesn't work (Error - KIO Client)

Post by xnview »

I've found https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=442721, not sure that it's a bug in KDE
Pierre.
User avatar
winnylinny
Posts: 86
Joined: Fri Apr 17, 2020 5:35 pm

Re: 0.99.1: "Open in file explorer" doesn't work (Error - KIO Client)

Post by winnylinny »

I suspect it is. You can close this bug report for XnViewMP, since it appears to be an upstream issue.

If it happens again after KDE "fixes" it, then I can start a new thread.