0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
anonymous_user
Posts: 15
Joined: Tue Dec 13, 2011 2:37 am

0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by anonymous_user » Sun Jan 06, 2019 6:53 pm

XnView: MP 0.92 - 64 bit
OS: Windows 10 64bit

If I try opening a webp file from with Windows Explorer, XnViewMP will open up with a blank view and no image. However if I use the XnViewMP browser, I can go to the webp file and it will open just fine that way.

Effect: image not shown

To reproduce:
1. Set XnViewMP as default application for webp files
2. Open Windows Explorer and open a webp file

Actual behaviour (bug): XnViewMP opens but doesn't show the image

Expected behaviour: XnViewMP should show the image

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31267
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by xnview » Tue Jan 08, 2019 1:55 pm

i can't reproduce, please check the registry association?
Pierre.

anonymous_user
Posts: 15
Joined: Tue Dec 13, 2011 2:37 am

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by anonymous_user » Fri Jan 11, 2019 4:11 am

How do I check the registry association? I already tried settings another app as default and then changing back to XnViewMP but it didn't help.

Also I tried deleting my config files so XnViewMP would be at default settings but that didn't help either.

Thankfully .webp files are not extremely common so this isn't a huge deal for me.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31267
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by xnview » Fri Jan 11, 2019 2:25 pm

if you drag&drop a .webp on XnView MP's icon, it works?
Pierre.

anonymous_user
Posts: 15
Joined: Tue Dec 13, 2011 2:37 am

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by anonymous_user » Sat Jan 12, 2019 2:52 am

Yes if I drag and drop a webp file onto the XnViewMP window or shortcut then it opens fine.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31267
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by xnview » Sun Jan 13, 2019 12:18 pm

so it seems that entry for .webp in registry has a problem
Pierre.

gendalf
Posts: 35
Joined: Thu Aug 04, 2011 1:26 pm

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by gendalf » Sun Feb 17, 2019 10:28 pm

I'm having the same issue (MP 0.92 & 0.93) it can open .webp from xnview browser and has thumbnails, but can't from double clicking the files in windows explorer (it just opens the xnview browser in default folder).

btw how to add webp thumbnails to windows explorer?

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31267
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by xnview » Mon Feb 18, 2019 7:45 am

gendalf wrote:
Sun Feb 17, 2019 10:28 pm
I'm having the same issue (MP 0.92 & 0.93) it can open .webp from xnview browser and has thumbnails, but can't from double clicking the files in windows explorer (it just opens the xnview browser in default folder).

btw how to add webp thumbnails to windows explorer?
Please check the .webp entry in registry?
Pierre.

gendalf
Posts: 35
Joined: Thu Aug 04, 2011 1:26 pm

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by gendalf » Tue Feb 19, 2019 4:14 am

I'm not sure what am I looking for in there, give me an example of how should it look like and which key to look for or maybe as a .reg file.
the files do claim to be associated with xnviemp in their info window.

voltius
Posts: 1
Joined: Sat Apr 20, 2019 10:55 pm

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by voltius » Sat Apr 20, 2019 10:57 pm

xnview wrote:
Mon Feb 18, 2019 7:45 am
gendalf wrote:
Sun Feb 17, 2019 10:28 pm
I'm having the same issue (MP 0.92 & 0.93) it can open .webp from xnview browser and has thumbnails, but can't from double clicking the files in windows explorer (it just opens the xnview browser in default folder).

btw how to add webp thumbnails to windows explorer?
Please check the .webp entry in registry?
I have the same problem since 2-3 weeks ago. The entry in registry is correct.
Image

Please fix it!

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31267
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by xnview » Tue Apr 23, 2019 7:13 am

Please check in Settings>Intergration>File association
Pierre.

Post Reply