How to use Environment Variables?

Older bugs which are supposed to be fixed in 0.84. *** Please try to reproduce your bug and confirm the bug fix. ***

Moderator: Dreamer

Kacey
Posts: 6
Joined: Fri Nov 13, 2020 12:49 am

How to use Environment Variables?

Post by Kacey »

I want to make use of Windows' Environment Variables to help with portability.

Example:

Under the Output tab, I select "Folder", and in the textbox use: %USERPROFILE%\Desktop\Converted

I want it to replace %USERPROFILE% with whatever path is in that environment variable,
which for the above example may look like:

C:\Users\Kacey\Desktop\Converted

Right now it outputs folders exactly as the string put in the path. It literally creates a "%USERPROFILE%" folder. :?

using Version 1.92 - windows x64 (Jul 1 2021) - Libformat version 7.91
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36431
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: How to use Environment Variables?

Post by xnview »

currently you can't use env vars
Pierre.
Kacey
Posts: 6
Joined: Fri Nov 13, 2020 12:49 am

Re: How to use Environment Variables?

Post by Kacey »

Can you pls add it soon? It's super important for my usage.

https://stackoverflow.com/q/1902681/553663
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36431
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: How to use Environment Variables?

Post by xnview »

See issue for current status and some details.
Pierre.
Kacey
Posts: 6
Joined: Fri Nov 13, 2020 12:49 am

Re: How to use Environment Variables?

Post by Kacey »

Thank you SO much! :D
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36431
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: How to use Environment Variables?

Post by xnview »

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.99.0. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.
Tolken
Posts: 3
Joined: Wed Aug 28, 2013 4:54 am

Re: How to use Environment Variables?

Post by Tolken »

Hi there!

I'm using XnViewMP 0.99.1
but this line that in xnview.ini doesn't work

OpenWith=%PortableDir%/GIMP/GIMPPortable.exe

Are there any tricks or did i do something wrong?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36431
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: How to use Environment Variables?

Post by xnview »

Tolken wrote: Wed Nov 24, 2021 3:32 pm Hi there!

I'm using XnViewMP 0.99.1
but this line that in xnview.ini doesn't work

OpenWith=%PortableDir%/GIMP/GIMPPortable.exe

Are there any tricks or did i do something wrong?
it's not the same issue, please create a new post
Pierre.