XnView MP 0.93

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, xnview

Lee James
Posts: 60
Joined: Sun May 25, 2014 12:47 pm

Re: XnView MP 0.93

Post by Lee James » Tue Mar 26, 2019 8:15 pm

cday wrote:
Mon Mar 25, 2019 4:10 pm
Your Help > About... shows 0.93? And you have the selection grid options exactly as above? You draw a selection with the mouse, and there is no grid within the selection? Possibly some misunderstanding somewhere???
Yes, I'm using 0.93, and on all three settings, when I draw a selection it looks the same. Here's an image of what I see:

Image

What I was hoping to see was something more like this:
Image

cday
XnThusiast
Posts: 2064
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: XnView MP 0.93

Post by cday » Tue Mar 26, 2019 8:36 pm

Looking closely at the grids in the above images they do differ: the Rule of Thirds and Phi grid look to be correct as far as I know, the problem is that Normal (Selection grid - None would be a better name, I think...) mysteriously displays a grid...

So still unexplained... :?:

Lee James
Posts: 60
Joined: Sun May 25, 2014 12:47 pm

Re: XnView MP 0.93

Post by Lee James » Wed Mar 27, 2019 8:39 pm

I really don't think Phi division is working. It's all just thirds.

cday
XnThusiast
Posts: 2064
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: XnView MP 0.93

Post by cday » Wed Mar 27, 2019 8:56 pm

Lee James wrote:
Wed Mar 27, 2019 8:39 pm
I really don't think Phi division is working. It's all just thirds.
Well, on close inspection each grid is different, I can't comment on whether the Phi grid is correct or not, but isn't the immediate issue for you that the so-called Normal option [which I think would be better called None] displays a grid when you don't want one?

Bizarre when everything works as expected for me, might it be worth downloading the ZIP version which I am using to see if that works?

Post Reply