Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

XnConvert Multi Platform - Windows, MacOSX, Linux

Moderators: XnTriq, helmut, xnview

acoolrocket
Posts: 6
Joined: Tue Jun 06, 2023 10:35 pm

Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by acoolrocket »

Since I just use jpeg/png/webp/psd, I want a way to disable or delete all other output formats since its just too much to go through.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43833
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by xnview »

you can try to edit xnconvert.ini and change formats
Pierre.
acoolrocket
Posts: 6
Joined: Tue Jun 06, 2023 10:35 pm

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by acoolrocket »

Any lines I should look into in the .ini, admittedly already lost?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43833
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by xnview »

sorry but i don't understand
Pierre.
acoolrocket
Posts: 6
Joined: Tue Jun 06, 2023 10:35 pm

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by acoolrocket »

As in what code/parameters in the .ini I should change.
cday
XnThusiast
Posts: 4021
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by cday »

You can select which save formats are displayed on the Output tab here:

Settings tab > Load format settings... button > Save tab... :D

Possibly a new option in 1.98?

No change lists for XnConvert yet... :wink:
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43833
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by xnview »

acoolrocket wrote: Wed Jun 14, 2023 11:43 am As in what code/parameters in the .ini I should change.
for example

Code: Select all

formats=jpeg, gif, png
Pierre.
acoolrocket
Posts: 6
Joined: Tue Jun 06, 2023 10:35 pm

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by acoolrocket »

cday wrote: Wed Jun 14, 2023 11:54 am You can select which save formats are displayed on the Output tab here:

Settings tab > Load format settings... button > Save tab... :D

Possibly a new option in 1.98?

No change lists for XnConvert yet... :wink:
There's no save tab for me, its Camera RAW, PS/PDF, OpenEXR, HDRI, PSD, RAW, PCD and FITS..
cday
XnThusiast
Posts: 4021
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by cday »

Settings tab > Load format settings... button > Saving tab... :D

Screenshot from 2023-06-29 10-26-35.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
acoolrocket
Posts: 6
Joined: Tue Jun 06, 2023 10:35 pm

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by acoolrocket »

This is what mine's looks like:

Image
cday
XnThusiast
Posts: 4021
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by cday »

That is the Settings tab > Load format settings... button > Read tab...

I am using XnConvert 1.98, on Linux which shouldn't be relevant, and I have Saving, Read and Write tabs as shown in my screenshot above.

But I did erroneously refer originally to the Output rather than the Settings tab, my mistake... :idea:

If you don't have those tabs which version are you using?
acoolrocket
Posts: 6
Joined: Tue Jun 06, 2023 10:35 pm

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by acoolrocket »

Wops 1.96, updated to 1.98 and its now there and working!

Welp that was awkward, thanks for that reminder. Maybe add an auto-update feature?
cday
XnThusiast
Posts: 4021
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: Anyway to disable/delete all the output formats I'm not using.

Post by cday »

The Settings tab has a Check for program updates option...

Mine is set to the, probably default, value of Weekly but not sure whether I ever get any??