0.39 win-x86: Disabling "Synchronize Browser" not working

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderator: XnTriq

Post Reply
User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1597
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

0.39 win-x86: Disabling "Synchronize Browser" not working

Post by budz45 » Wed Jan 18, 2012 8:07 pm

hi,

to reproduce:

1.) download & extract a clean XnView MP 0.39 (x86)
2.) Create an 'xnview.ini' in the same extracted program folder(s)
3.) Run the program, go to "Settings" and DISABLE the 'synchronize browser when view is closed' then press ok.
4.) Close the Program
5.) Start the program again
6.) In the Browser, open any image file into viewer (Not from the default "My Pictures" folder)
7.) In viewer, close only the browser tab
8.) Now double-click on the image itself (to be taken back to Browser)
9.) *Now Notice that Browser still gets Synchronized to exact browser directory/file in where it should not because setting has been disabled.

What should happen is that it should just go to the default Windows 'My Pictures' location (or any other default Browser location) simply because synchronize browser when view is closed has been disabled.

this issue might related to previously solved issue: http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.p ... 43&p=89777

Thank you for reading. :)
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30018
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.39 win-x86: Disabling "Synchronize Browser" not workin

Post by xnview » Fri Jan 20, 2012 12:23 pm

And what will be the correct behavior? Use previous folder when opening browser?
Pierre.

User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Re: 0.39 win-x86: Disabling "Synchronize Browser" not workin

Post by JohnFredC » Fri Jan 20, 2012 2:29 pm

xnview wrote:And what will be the correct behavior? Use previous folder when opening browser?
Yes. That should be the preferred behavior.
John

User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1597
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: 0.39 win-x86: Disabling "Synchronize Browser" not workin

Post by budz45 » Fri Jan 20, 2012 5:25 pm

xnview wrote:And what will be the correct behavior? Use previous folder when opening browser?
Yes Pierre, would be better. Thank you John for also agreeing :)

...And If no previous folder is available then it should just revert to default browser folder - same user default used on first program run :) These would be the best.
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30018
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.39 win-x86: Disabling "Synchronize Browser" not workin

Post by xnview » Thu Apr 19, 2012 9:15 am

Please check XnViewMP 0.48
Pierre.

User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1597
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: 0.39 win-x86: Disabling "Synchronize Browser" not workin

Post by budz45 » Thu Apr 19, 2012 11:41 pm

xnview wrote:Please check XnViewMP 0.48
Thank you. Fixed in XnViewMP 0.48 :) :P :mrgreen:

(Disabling "Synchronize Browser" now properly works)
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only

Post Reply