MP 0.31 - auto image size problems

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderators: helmut, XnTriq, xnview

vilisov
Posts: 9
Joined: Sat Jun 27, 2009 8:16 pm

MP 0.31 - auto image size problems

Post by vilisov »

Setting "auto image size" in viewer to "no fit".
Now selecting a thumbnail to open viewer. Image however appears to fit screen (small), although "no fit" ticked.

Also when browsing through images in viewer: First it always loads a fit image (small), although "no fit" is ticked. Then after a second it switches to original size. This is somehow inefficient. It cannot switch to original size at once without preloading a resized image?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37889
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.31 - auto image size problems

Post by xnview »

I can't reproduce. You select a file in the browser, and open the viewer? Here the picture use 100% zoom
Pierre.
User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 6040
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: MP 0.31 - auto image size problems

Post by XnTriq »

vilisov wrote:Also when browsing through images in viewer: First it always loads a fit image (small), although "no fit" is ticked. Then after a second it switches to original size.
:bugconfirmed: for these files...
  1. Download all JPEGs from anaglyph.htm to an empty folder.
  2. Flip through images with Previous file (PgUp) / Next file (PgDown).
... in conjunction with these settings:
  • View » Auto image size » Fit image to windows, large only
    Tools » Settings » View » Misc. » Cache:
    • [   ] Read one image ahead
      [   ] Keep current image
Pierre, I think it has to be related to SIMD somehow, because I can reproduce this behavior only with images in JPEG format.
Dimensions of all 9 images “jump” from 212×172 to 423×344 pixels.

---------------------------------------------------------------------->8
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37889
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.31 - auto image size problems

Post by xnview »

Ok, for JPEG viewer load preview and after the full resolution picture....
Is it a problem... It's to have quickly the picture...

EDITED: Ok, the problem with size occurs only in 'No fit'
Pierre.
User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 6040
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: MP 0.31 - auto image size problems

Post by XnTriq »

:bugfixed: in beta 0.32