MP: Tab Slide-to-Arrange feature

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderator: XnTriq

User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

MP: Tab Slide-to-Arrange feature

Post by budz45 »

I would like to discuss the tab sliding issue of XnView MP's QT interface. Pierre, the developer, asserted this was a QT bug.

Image

What makes the QT in Opera 10.50 different from the QT used in XnView MP?
http://qt.nokia.com/

Because Opera 10.5xx versions don't have this tab sliding bug when sliding a tab to the very end of each corner.

Or could it be that XnView MP needs to use the latest version of QT to fix this?
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only
User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Re: MP: Tab Slide-to-Arrange feature

Post by JohnFredC »

I have not been able to reproduce this behavior on XP.

...It would be great if MP worked that way, though. Arranging image tabs into groups (with user-defined spaces between the groups) would be quite useful on my 1920 wide display. Visual grouping is a powerful metaphor (even in the tab bar) .

If, further, XnView would remember the arrangement of tabs between sessions (and allow named tab sets that could be restored)... wow, now that would be very helpful.
John
User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: MP: Tab Slide-to-Arrange feature

Post by budz45 »

I am talking about the tab 'disapearing' when slided to the far side of the tab bar. Yes it does occur on XP too:
Image
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only
User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Re: MP: Tab Slide-to-Arrange feature

Post by JohnFredC »

Sorry... I understand, now!
John
User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: MP: Tab Slide-to-Arrange feature

Post by budz45 »

JohnFredC wrote:Sorry... I understand, now!
It's ok.

That's why I'm always ready to make screenshots and mock-ups, in bugs or requests, to better explain what I mean.

Pierre is already aware of this and said it's a QT issue. I just wanted to know what makes the QT used in Opera different from the QT in XnView MP. I presume that Opera dev's are using the same tab widget of QT's as XnView MP is.
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only