Wrong exposure time displayed with RAW's from Nikon

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderator: XnTriq

Post Reply
mats
Posts: 1
Joined: Fri Oct 23, 2009 11:52 am

Wrong exposure time displayed with RAW's from Nikon

Post by mats » Fri Oct 23, 2009 12:42 pm

After having updated XnView MP from v0.12 to v0.21 the wrong exposure time is displayed. It is fine with the JPG's, but the bug is concerning the NEF's from my Nikon camera.

Find the JPG and the NEF on http://www.jurama.de/misc/xnviewmp/exptime

(I am using Ubuntu 8.04.3 LTS)

Mats.
test.png
test.png (121.18 KiB) Viewed 1359 times

daniber
Posts: 1
Joined: Mon Dec 28, 2009 11:38 pm

Re: Wrong exposure time displayed with RAW's from Nikon

Post by daniber » Mon Dec 28, 2009 11:43 pm

Same for Pentax PEF format, produced by K20D model.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32077
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Wrong exposure time displayed with RAW's from Nikon

Post by xnview » Wed Dec 30, 2009 12:34 pm

daniber wrote:Same for Pentax PEF format, produced by K20D model.
Please send me a sample?
Pierre.

gaaned92
Posts: 30
Joined: Thu Feb 11, 2010 11:55 am

Re: Wrong exposure time displayed with RAW's from Nikon

Post by gaaned92 » Mon Feb 15, 2010 11:40 am

MP0.21 on XPSP3

On NEF files, focal length is also wrong.The same happens also on TIF file here

André

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32077
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Wrong exposure time displayed with RAW's from Nikon

Post by xnview » Tue Mar 16, 2010 8:25 pm

Please, could you test XnViewMP 0.25
Pierre.

gaaned92
Posts: 30
Joined: Thu Feb 11, 2010 11:55 am

Re: Wrong exposure time displayed with RAW's from Nikon

Post by gaaned92 » Thu Mar 18, 2010 1:52 pm

xnview wrote:Please, could you test XnViewMP 0.25
Exposure time and aperture are OK with XnViewMP 0.25 for NEF and TIF files
Thank you for all these improvements

André

Post Reply