XnViewMP v1.5.3 x64 - GIF animations often not playing

*** Please report new bugs here! ***

Moderators: XnTriq, helmut, xnview, Dreamer

phaolo
Posts: 104
Joined: Tue Dec 29, 2015 11:40 pm

XnViewMP v1.5.3 x64 - GIF animations often not playing

Post by phaolo »

Hello, I've upgraded XnViewMP from v1.5.0 to v1.5.3 and I suddenly have a problem with GIF animations.

I can't reproduce it consistently, but they tend to not play anymore most of the times (I just see an empty space even if the frames are advancing). :?
If I'll find more info I'll let you know, but please check this.

I've uploaded an example file that doesn't seem to play at all anymore (in the program).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
phaolo
Posts: 104
Joined: Tue Dec 29, 2015 11:40 pm

Re: XnViewMP v1.5.3 x64 - GIF animations often not playing

Post by phaolo »

Nobody? Please someone tell me at least if the example GIF still works for you in the program.
cday
XnThusiast
Posts: 4021
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: XnViewMP v1.5.3 x64 - GIF animations often not playing

Post by cday »

phaolo wrote: Tue Sep 05, 2023 3:01 pm Nobody? Please someone tell me at least if the example GIF still works for you in the program.
Plays for me in XnView MP 1.5.2 on Linux Mint Cinnamon 20... :D
User avatar
user0
XnThusiast
Posts: 1645
Joined: Sat May 09, 2015 9:37 am

Re: XnViewMP v1.5.3 x64 - GIF animations often not playing

Post by user0 »

it plays with no issues in 1.5.3 and 1.5.4
Kadet
Posts: 111
Joined: Thu Oct 20, 2022 7:23 pm

Re: XnViewMP v1.5.3 x64 - GIF animations often not playing

Post by Kadet »

phaolo wrote: Tue Sep 05, 2023 3:01 pm Nobody? Please someone tell me at least if the example GIF still works for you in the program.
What OS You have?
On my Win11 GIF animation files are OK.
phaolo
Posts: 104
Joined: Tue Dec 29, 2015 11:40 pm

Re: XnViewMP v1.5.3 x64 - GIF animations often not playing

Post by phaolo »

Kadet wrote: Tue Sep 05, 2023 8:25 pm What OS You have?
On my Win11 GIF animation files are OK.
Thanks for replying, guys.
I have an old Win7 (yeah..), but it should be supported.
GIFs worked before in XnViewMP and still do in Firefox.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43833
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: XnViewMP v1.5.3 x64 - GIF animations often not playing

Post by xnview »

no problem here, you have the problem with all gif files?
Pierre.
phaolo
Posts: 104
Joined: Tue Dec 29, 2015 11:40 pm

Re: XnViewMP v1.5.3 x64 - GIF animations often not playing

Post by phaolo »

xnview wrote: Wed Sep 06, 2023 12:10 pm no problem here, you have the problem with all gif files?
Err.. nvm, I tried various things, like deleting the catalog and reinstalling the program and now the GIFs seem to work again.
Weird bug. :shock:
Thanks. Solved, I guess..