1.4.5 - Zip/Rar Thumbnails Disappear

*** Please report new bugs here! ***

Moderators: XnTriq, helmut, xnview, Dreamer

ultrapaul
Posts: 4
Joined: Mon Nov 16, 2009 12:56 pm

1.4.5 - Zip/Rar Thumbnails Disappear

Post by ultrapaul »

I've using 1.4.5 under Windows 11 x64 for the past few weeks and thumbnails on archive files keep disappearing.

After a fresh install the thumbnails generate properly on the parent folders and the zip/cbz files:
Screenshot 2023-05-24 202117.png
Screenshot 2023-05-24 202158.png

After working for a while they disappear and are replaced with the generic application icon, in this case, SumatraPDF. Note: This happened before I installed Sumatra, too.

Screenshot 2023-05-24 202257.png

The folder icons are still okay, though.

Screenshot 2023-05-24 202306.png

If I delete the xnview.ini and Thumb.db and restart it will generate the icons again. None of the thumbnail related settings seem to help. What I've determined is that the thumbnails disappear after opening and closing "Settings" even if I leave the settings unchanged.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43163
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 1.4.5 - Zip/Rar Thumbnails Disappear

Post by xnview »

how to reproduce?
You double click on a .zip, thumbnails of content is good, you open Settings, close and now the thumbnails are gone?
Pierre.
ultrapaul
Posts: 4
Joined: Mon Nov 16, 2009 12:56 pm

Re: 1.4.5 - Zip/Rar Thumbnails Disappear

Post by ultrapaul »

Yes, that's it. You could try fiddling with some settings if that doesn't reproduce the problem. FYI, the same thing happened on Mac as well.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43163
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 1.4.5 - Zip/Rar Thumbnails Disappear

Post by xnview »

i've tried on Win10 with a clean install, and no problem :(
Pierre.
ultrapaul
Posts: 4
Joined: Mon Nov 16, 2009 12:56 pm

Re: 1.4.5 - Zip/Rar Thumbnails Disappear

Post by ultrapaul »

Update: So I tried again on a new M2 Mac and the same thing happened.

To reiterate:
With a fresh install (deleting xnview.ini works too) zip/rar thumbnails appear fine. After closing Settings (no actual changes) zip/rar reverts to generic icons.

Odd, I've tried it with three different machines and the same thing happens.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43163
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 1.4.5 - Zip/Rar Thumbnails Disappear

Post by xnview »

it's crazy, i've tried on Windows 10, 11 & MacOS with clean ini, and no problem...
Pierre.
ultrapaul
Posts: 4
Joined: Mon Nov 16, 2009 12:56 pm

Re: 1.4.5 - Zip/Rar Thumbnails Disappear

Post by ultrapaul »

Sorry to keep harping on this but I'm a little OCD about this kind of stuff. I've linked to the ini files:

Working: https://www.dropbox.com/scl/fi/qhupadh1 ... 0ecxu9iw5h
Not working: https://www.dropbox.com/scl/fi/hletvku1 ... 1k48kbg21t

Thanks for looking into this.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43163
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 1.4.5 - Zip/Rar Thumbnails Disappear

Post by xnview »

No problem with the 'not working' ini :?
Pierre.