Wrong thumbnails

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

tps800
Posts: 3
Joined: Fri Feb 05, 2016 1:30 pm

Wrong thumbnails

Postby tps800 » Sun Nov 26, 2017 11:14 pm

Affected
[*]XnViewMP 0.88 (Linux)
[*]XnViewMP 0.88 (Windows)

Get some ~6000 pictures, push them into one directory, then let XnViewMP create new thumbnails.

Now switch to some other directory and watch XnViewMP show the freshly generated thumbnails for pictures in the new directory – the thumbnails are taken from the first 6000 pictures directory and do not show real content until you regenerate thumbnails.

I found this behavour with nfs-mounted directories as with local mounted removable media. Sometimes it is seen even with local pictures on HD.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 28579
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Wrong thumbnails

Postby xnview » Mon Nov 27, 2017 7:48 am

on windows, are you able to reproduce it with a clean catalog?

No .db files, you start XnView in browser mode in the 6000+ images folder, you wait that all thumbnails are created and go to another folder, right?
Pierre.

dietmar
Posts: 62
Joined: Fri Oct 25, 2013 4:55 pm

Re: Wrong thumbnails

Postby dietmar » Thu Nov 30, 2017 6:22 pm

Pierre,

I had also noticed that there's a cache or overflow problem with operations that change a lot of files (and their database records). I wasn't able to reproduce, so I didn't report. But the effect was similar to the original poster's message. In my case I think it was batch renaming thousands of files with their EXIF dates. The first few thousands files were processed correctly (both file system and database), while the last few hundreds weren't.
It may be unrelated, but to me it looks as if there's a memory problem with the database when you process thousands of files at once.

Dietmar


Return to “New”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest