Tagging does not work on Mac OS

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
jakubklos
Posts: 6
Joined: Mon Jan 16, 2017 7:28 am

Tagging does not work on Mac OS

Post by jakubklos » Tue Nov 21, 2017 5:49 pm

Hello
I use XnView mainly and Linux and there is no such problem. The issue is with tagging on Mac OS.

- Open an image from Finder so that XnView is started in the View mode.
- Display the image information (Show information I)
- Press Cmd+T to tag the image (it is indicated in the information as [x])
- Press Enter to change to the Browser

The image in the Browser is not tagged so you don't see which images are tagged.
Like I said it works properly on Linux and probably Windows.


Another issue regarding tags (that I cannot reproduce this 100% unfortunately) is that after you tag several images in the View mode, quit the app (Cmd+Q) and open the app again the tagging is lost. It has happened several times and also on Mac OS.

Please, let me know if you need any more information from me
Thank you
Jakub

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30014
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Tagging does not work on Mac OS

Post by xnview » Fri Nov 24, 2017 4:24 pm

jakubklos wrote: - Open an image from Finder so that XnView is started in the View mode.
- Display the image information (Show information I)
- Press Cmd+T to tag the image (it is indicated in the information as [x])
- Press Enter to change to the Browser

The image in the Browser is not tagged so you don't see which images are tagged.
Like I said it works properly on Linux and probably Windows.
i can't reproduce, it works here. The browser is not opened, right?
Pierre.

Post Reply