[Solved] Total Commander with XnView (thumbnails)

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
SanskritFritz
Posts: 9
Joined: Tue May 31, 2005 8:20 am
Location: Budapest, Hungary

[Solved] Total Commander with XnView (thumbnails)

Post by SanskritFritz » Tue Feb 14, 2006 3:56 pm

Please read this thread in the Total Commander forum:
http://ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=9869

We are still not sure if XnView is to blame, and we still dont know what config to use to reproduce the error... can you please help?
Last edited by SanskritFritz on Mon Aug 28, 2006 8:30 am, edited 1 time in total.
There's no place like 127.0.0.1

User avatar
SanskritFritz
Posts: 9
Joined: Tue May 31, 2005 8:20 am
Location: Budapest, Hungary

Post by SanskritFritz » Tue Feb 14, 2006 4:27 pm

Ok, I found the config entry causing the problem:
General / Startup / Only one Instance: ON

An XnView is already running, TC starts another process, and seemingly there is a communication problem between TC and XN, hence TC consumes 100% processor time, loses the focus, etc :-)
There's no place like 127.0.0.1

User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Post by JohnFredC » Tue Feb 14, 2006 4:47 pm

I also use TC with XnView as the thumbnail creator and have been meaning to report this bug and keep forgetting to.

Turning on multiple XnView instances fixes the problem, but makes that setting useless for normal XnView.

I prefer only one XnView instance, but can't have it since I also like having the XnView link to TC.
John

User avatar
Stitscher
Posts: 45
Joined: Thu Dec 01, 2005 10:01 pm
Location: Hamburg, Germany

Post by Stitscher » Sat Feb 18, 2006 5:42 pm

JohnFredC wrote: I prefer only one XnView instance, but can't have it since I also like having the XnView link to TC.
Same problem here. :wink:

I can confirm this bug.

User avatar
SanskritFritz
Posts: 9
Joined: Tue May 31, 2005 8:20 am
Location: Budapest, Hungary

Post by SanskritFritz » Mon Feb 27, 2006 10:10 pm

bump
There's no place like 127.0.0.1

User avatar
Stitscher
Posts: 45
Joined: Thu Dec 01, 2005 10:01 pm
Location: Hamburg, Germany

Post by Stitscher » Sat Mar 04, 2006 12:16 am

SanskritFritz wrote:bump
Hmmm, the problem is still there. The new version has the same behavior/bug.

User avatar
SanskritFritz
Posts: 9
Joined: Tue May 31, 2005 8:20 am
Location: Budapest, Hungary

Post by SanskritFritz » Thu Jun 01, 2006 9:26 am

bump?
I'm patient...
:-)
There's no place like 127.0.0.1

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32081
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Fri Jun 02, 2006 7:29 am

SanskritFritz wrote:bump?
I'm patient...
:-)
I work on next release, so i'll check asap this problem... :-)
Pierre.

User avatar
SanskritFritz
Posts: 9
Joined: Tue May 31, 2005 8:20 am
Location: Budapest, Hungary

Post by SanskritFritz » Fri Jun 02, 2006 9:17 am

Thanks! This is an annoying problem, I would love to use XnView in only one instance, but because of this problem I am forced to allow more instances.
To have this fixed would be awesome, thanks for your work!
There's no place like 127.0.0.1

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32081
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Sun Aug 06, 2006 2:18 pm

SanskritFritz wrote:Thanks! This is an annoying problem, I would love to use XnView in only one instance, but because of this problem I am forced to allow more instances.
To have this fixed would be awesome, thanks for your work!
This problem is (i hope) fixed in next release, there will be an alpha this night or tomorrow on the forum...
Pierre.

Guest

Post by Guest » Tue Aug 08, 2006 2:25 pm

Thanks, Pierre, it is working, awesome! Great work!

User avatar
SanskritFritz
Posts: 9
Joined: Tue May 31, 2005 8:20 am
Location: Budapest, Hungary

Post by SanskritFritz » Tue Aug 08, 2006 2:27 pm

Anonymous wrote:Thanks, Pierre, it is working, awesome! Great work!
that was me, I was not logged on. Thanks again!
There's no place like 127.0.0.1

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32081
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Tue Aug 08, 2006 3:05 pm

SanskritFritz wrote:
Anonymous wrote:Thanks, Pierre, it is working, awesome! Great work!
that was me, I was not logged on. Thanks again!
No problem :-)
Pierre.

Post Reply