Copied 2 colours image pasted as B & W !

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

Copied 2 colours image pasted as B & W !

Post by Clo »

:arrow: Pierre

• If I copy a part of an image having only two colours, it's rendered as 1-bit B & W
when I use "Import Clipboard", that's pretty annoying…

• Maybe is it a defect of Win ? It seems that either XnView doesn't parse the colours,
or it doesn't use the right clipboard format…

• When I paste the same content in GFIE, I get the colours alright…

:?: Any clue ?

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice
User avatar
ouistiti
Posts: 353
Joined: Mon Oct 25, 2004 7:28 pm
Location: Belgique

Post by ouistiti »

:arrow: Clo

- I can confirm !
The same clipboard content displays the colours alright in GFIE and in PaintShopPro (version 9) when pasted.

Friendly

Paul
L'important n'est pas de convaincre, mais de donner à réfléchir.
The important thing is not to convince, but to incite to think.

1,77245385090552...
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37621
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Copied 2 colours image pasted as B & W !

Post by xnview »

could you send me a sample?
Pierre.
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

See here

Post by Clo »

:arrow: Pierre

:) Hello !

• I show the sample here below, and that I get when I select >> copy the lower part - only the |_| part,
without the single differently coloured pixel :

ImageImageImageImage

¤ Notes :  
1. The images above are captured as blown up by 600%.
2. If you copy let's say, a selection containing only pure white and pure red and import it, it's OK.

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice
marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Re: Copied 2 colours image pasted as B & W !

Post by marsh »

Clo wrote: :?: Any clue ?
Just a guess that you are using 16 bit color for your video hardware. ?? :)
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37621
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: See here

Post by xnview »

Clo wrote: • I show the sample here below, and that I get when I select >> copy the lower part - only the |_| part,
without the single differently coloured pixel :
I need the file
Pierre.
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

You have it

Post by Clo »

:arrow: PIerre

:) Hello !

• You might have it, it's on the test-skin main bitmap I sent you one hour later…

• That seems fixed up in the 1.93.6 RC, though.

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice