ithmb support in NConvert and XNview broken

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Henry_Jones
Posts: 20
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:18 am

ithmb support in NConvert and XNview broken

Postby Henry_Jones » Thu Sep 17, 2015 11:28 am

Hello,

I've just noticed that the ithmb support in both Softwares are not working.

I had not used them ever before, but currently they only produce a scrambled Picture.

As some of the ithmb converters out there do not work either, I guess the format was changed meanwhile.

But as others do work, I suppose it should be possible to make them work again here also.

I'm right ?

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 28283
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: ithmb support in NConvert and XNview broken

Postby xnview » Thu Sep 17, 2015 11:58 am

please send me some samples
Pierre.

Henry_Jones
Posts: 20
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:18 am

Re: ithmb support in NConvert and XNview broken

Postby Henry_Jones » Fri Sep 18, 2015 6:02 am

I've send you some samples on a freehoster and send you the link via PM.

Please inform me, when you have them so I can delete them there.

The highest Resolution in the files is a JPG which can be extracted with a hex Editor and is then a "complete" jpg file including the metadata. For the rest of the resolutions, I've no idea.

Depending on the i<Device> used the Maximum Resolution is different, I've seen files with about 4000 x 3000 Pixels in size.

The screenshots are from a software which can open this kind of ithmb files, just for your reference.

If there is something I can provide additonally, pleas let me know.

RandyDotCom
Posts: 1
Joined: Sun Apr 16, 2017 5:41 pm

Re: ithmb support in NConvert and XNview broken

Postby RandyDotCom » Sun Apr 16, 2017 6:02 pm

I have a fresh installation and the Convert function works even recusively through the xnView Gui. But the command line process creates grey Pixilated Blobs.
I think that the iPhone is changing formats underneath and the meta data is required for conversion.


Return to “Classic - Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests