Bug: Copy image to clipboard doesn't work anymore ...

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36431
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Bug: Copy image to clipboard doesn't work anymore ...

Post by xnview »

XnTriq wrote:Freeware for analyzing clipboard content:
Thanks :) the problem is that there is no standard way to copy in clipboard a 32bits pictures
Pierre.
User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5922
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: Bug: Copy image to clipboard doesn't work anymore ...

Post by XnTriq »

xnview wrote:
XnTriq wrote:Freeware for analyzing clipboard content:
Thanks :) the problem is that there is no standard way to copy in clipboard a 32bits pictures
Yes, Pierre, I know. I should've mentioned that I posted these tools for users who'd like to help out and do tests.
It seems that you've already found a solution, so I'm looking forward to the next release. 8)
User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5922
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: Bug: Copy image to clipboard doesn't work anymore ...

Post by XnTriq »

xnview ([url=http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=121010#p121010]Bug: Copy image to clipboard doesn't work anymore ...[/url]) wrote:ok, so it seems that photoshop doesn't like premultiplied component :( i'll add an option to use the old method...
xnview ([url=http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=122200#p122200]XnView 2.24[/url]) wrote:2.23/24 Changelog

Added:
* clipboard old method - http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?f=36&t=30390
Add in [Start] section, ClipboardNewMethod=0
Is the following information correct, Pierre?
XnView Wiki (UI-less Settings » [url=http://www.xnview.com/wiki/index.php/UI-less_Settings#Start]Start[/url]) wrote:
  • ClipboardNewMethod
2blackbar
Posts: 4
Joined: Mon Jan 28, 2013 1:12 pm

Re: Bug: Copy image to clipboard doesn't work anymore ...

Post by 2blackbar »

Soooo, i need to use old clipboard method, why this setting is not even in actual settings UI ? Why its hidden, photoshop is pretty popular dont you think ?
I have this problem and its very irritating, previous non MP version had this issue as well but i could just remove alpha and it worked, here it just doesnt work no matter what, Come on , dont break the program like this.At least add options to solve it in actual UI, i have to find and edit xnview ini file, what the hell ?
I dont even have ini file in mp folder... :?
It reminds me why i always go back to regular xnview... and i only like to use mp cause curves are few clicks closer than in old one
Why the hell do you even need workarounds for it, just make sure it works with photoshop, doesnt matter if it has alpha or not, cause at the moment it does not work at all...
User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5922
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: Bug: Copy image to clipboard doesn't work anymore ...

Post by XnTriq »

2blackbar wrote: Fri Aug 06, 2021 9:58 amI dont even have ini file in mp folder... :?
The Open Config Files Location button in ToolsSettingsIntegrationPathsXnView Settings opens the folder where xnview.ini is saved in an Explorer window. Please make sure to quit XnView before you edit the INI file.