[BUG] IPCT ->XMP (no description)

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
Jaff
Posts: 67
Joined: Fri Dec 07, 2007 8:55 am
Location: Romania
Contact:

[BUG] IPCT ->XMP (no description)

Post by Jaff » Mon Nov 16, 2009 3:10 pm

Follow image description in next steps/images

1) Select a picture with description in EXIF/no IPCT/no XMP
Image

2) Use Edit - > Metadata -> Rebuild XMP to create one or Edit IPTC and add a keyword
(update or create XMP option is checked in IPTC window)
** MUST rebuild XMP to have some data there or you'll get from simply write IPCT + update XMP this XMP:

Code: Select all

<?xpacket begin="" id="W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d"?>
<x:xmpmeta xmlns:x="adobe:ns:meta/" x:xmptk="XMP Core 4.1.1">
   <rdf:RDF xmlns:rdf="http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#">
      <rdf:Description rdf:about=""/>
   </rdf:RDF>
</x:xmpmeta>
* IPTC Caption created
Image

*XMP description created
Image

3) Use Edit - > Metadata -> Build IPTC from XMP
* Ups!!! icon shows we have IPTC but hmm... no data. It seems we need a IPTC cleanup if all fields are empty (no write to file), If you added a keyword is here, but no description!
* XMP description OK
Image

Note: tested on 1.97 B2/B3
Imi este indiferent ce cred ceilalti despre mine, caci oricum fiecare crede ce-i convine lui si nu ceea ce e real, doar ca mi-ar fi placut sa ma vada asa cum sint de fapt, nu asa cum poate le-ar placea lor sa creada. Ei au ales deja...

Post Reply