"Add Text" doesn't support "&" character properly (FIXED)

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
Dstruct
Posts: 228
Joined: Fri May 02, 2008 9:27 am

"Add Text" doesn't support "&" character properly (FIXED)

Post by Dstruct » Tue Jun 16, 2009 8:15 am

XnView 1.96.1

-> Add Text

&

-> OK
=> No text can be pasted


-> Add Text

&&

-> OK
=> Single & can be pasted


-> Add Text

1 & 2

-> OK
=> 1 _2 can be pasted



???
:(


FIXED (2.36)
Last edited by Dstruct on Mon Jun 06, 2016 10:19 pm, edited 1 time in total.

Dstruct
Posts: 228
Joined: Fri May 02, 2008 9:27 am

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by Dstruct » Sat Jul 18, 2009 7:41 pm

Similar problem with | character.

-> Add Text
-> |
-> OK

=> | can be pasted onto image


-> Add Text

=> Now the dialog is showing a strange square character:

add-text.png

FIXED (2.36)
Last edited by Dstruct on Mon Jun 06, 2016 10:19 pm, edited 1 time in total.

Dstruct
Posts: 228
Joined: Fri May 02, 2008 9:27 am

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by Dstruct » Thu Aug 20, 2009 7:29 am

No one?

User avatar
rra
Posts: 190
Joined: Thu May 11, 2006 1:46 pm
Location: The Netherlands

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by rra » Thu Aug 20, 2009 10:12 am

The only "bug" I found with the "&" char
is that one has to type it twice to the text-string to get it displayed once.
No problems with the "|" char for XnView 1.96.2 !!

René

Dstruct
Posts: 228
Joined: Fri May 02, 2008 9:27 am

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by Dstruct » Thu Aug 20, 2009 12:52 pm

Im on german Windows XP SP3 with german keyboard layout. Maybe that's why?

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5457
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by XnTriq » Thu Aug 20, 2009 6:00 pm

Dstruct wrote:Im on german Windows XP SP3 with german keyboard layout. Maybe that's why?
There's nothing wrong with your keyboard, Dstruct. This is clearly a bug in XnView.

Dstruct
Posts: 228
Joined: Fri May 02, 2008 9:27 am

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by Dstruct » Fri Sep 18, 2009 11:37 am

Not fixed in 1.96.5 ...

Dstruct
Posts: 228
Joined: Fri May 02, 2008 9:27 am

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by Dstruct » Tue Dec 01, 2009 6:22 am

Dstruct wrote:Similar problem with | character.

-> Add Text
-> |
-> OK

=> | can be pasted onto image


-> Add Text

=> Now the dialog is showing a strange square character:

Image
This problem still is exists in 1.97! Only the "&" problem is fixed.

Dstruct
Posts: 228
Joined: Fri May 02, 2008 9:27 am

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by Dstruct » Sat Feb 27, 2010 1:09 am

Same in 1.97.1 ...

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32055
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by xnview » Sun Feb 28, 2010 2:07 pm

Dstruct wrote:Same in 1.97.1 ...
Yes not in the changelog :-) (not easy to fix, can be a problem with old .ini)
Pierre.

Dstruct
Posts: 228
Joined: Fri May 02, 2008 9:27 am

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by Dstruct » Tue Mar 09, 2010 1:30 pm

xnview wrote:(not easy to fix, can be a problem with old .ini)
What do you mean with that?



Here another weird issue:


Try to add <<< as text onto an image. Result: Just two arrows << get pasted onto the image!?

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32055
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by xnview » Wed Mar 10, 2010 9:24 am

Dstruct wrote: Try to add <<< as text onto an image. Result: Just two arrows << get pasted onto the image!?
Yes normal, <..> is used for placeholder
Pierre.

Dstruct
Posts: 228
Joined: Fri May 02, 2008 9:27 am

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by Dstruct » Thu Mar 11, 2010 9:54 am

Placeholder for what?

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Re: "Add Text" doesn't support "&" character properly

Post by marsh » Thu Mar 11, 2010 1:18 pm

< and > pass on commands listed with the "Insert" button, like <Filename>

Post Reply