XnView 2.43 shows dots under certain conditions

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
dma_k
Posts: 75
Joined: Tue Apr 14, 2009 8:50 am

XnView 2.43 shows dots under certain conditions

Post by dma_k » Fri May 11, 2018 10:03 pm

Dear XnView team,

I have noticed that when displaying certain TIFF files, XnView renders such dots:
screenshot.png
Steps to reproduce:
  • Download attached TIFF file.
  • Expand XnView to whole screen.
  • Open the image, choose "Fit image to window height" (or press NumPad3).
Observations:
  • When XnView is not expanded to whole screen, I was not able to reproduce the problem (dots are gone).
  • When I zoom in/out the image, the dots are gone.
  • When change the canvas height from 1559 to 1560, the dots are gone.
  • I have found only few TIFF images that cause such an effect. They all have different density of dots.
I have a feeling the problem has something to do with image/screen/viewport ratio.

Buggy (affected) XnView versions: 2.41, 2.42, 2.43, 2.44
Not buggy XnView versions: 2.35, 2.38, 2.40
Attachments
test.tif
(1.85 KiB) Downloaded 27 times
Last edited by dma_k on Mon May 14, 2018 10:08 pm, edited 1 time in total.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30294
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XnView 2.43 shows dots under certain conditions

Post by xnview » Mon May 14, 2018 6:28 pm

right i can reproduce...
Pierre.

Post Reply