0.92: Icons larger than 128x128 pixels not displayed [Linux]

Older bugs which are supposed to be fixed in 0.84. *** Please try to reproduce your bug and confirm the bug fix. ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
djcj
Posts: 53
Joined: Wed Jan 08, 2014 3:37 pm

0.92: Icons larger than 128x128 pixels not displayed [Linux]

Post by djcj » Mon Jan 07, 2019 11:54 am

XnView: MP 0.92 - 64 bit
OS: Linux - 64bit

XnView MP doesn't show images from an icns file that are larger than 128x128 pixels. Skipping through the frames it only shows the 128, 32 and 16 square pixels images. But the output of the command line tool icns2png shows me that there's 256 and 512 square pixel images too:

Code: Select all

 $ icns2png -l test.icns
----------------------------------------------------
Reading icns family from test.icns...
 Extracting icons from test.icns...
 Icon family size is 367166 bytes (including 8 byte header)
 Listing icon elements...
  'is32' 16x16 32-bit icon (1024 bytes compressed to 750)
  's8mk' 16x16 8-bit mask (256 bytes)
  'il32' 32x32 32-bit icon (4096 bytes compressed to 2779)
  'l8mk' 32x32 8-bit mask (1024 bytes)
  'it32' 128x128 32-bit icon (65536 bytes compressed to 36906)
  't8mk' 128x128 8-bit mask (16384 bytes)
  'ic08' 256x256 32-bit icon (262144 bytes compressed to 81386)
  'ic09' 512x512 32-bit icon (1048576 bytes compressed to 227597)
  'icnV' value: 127.199997
9 elements total found in test.icns.
I have attached the icon in question.
Attachments
test.icns.zip
(339.2 KiB) Downloaded 10 times

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30912
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: Icons larger than 128x128 pixels not displayed [Linux]

Post by xnview » Tue Jan 08, 2019 2:10 pm

:bugconfirmed: Thanks to your detailed description I can reproduce the problem.
Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30912
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: Icons larger than 128x128 pixels not displayed [Linux]

Post by xnview » Thu Jan 31, 2019 1:49 pm

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.93. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.

Post Reply