0.83: Slash instead of backslash in copied filename and path

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderator: XnTriq

geoffm
Posts: 3
Joined: Fri Nov 06, 2015 6:54 pm

0.83: Slash instead of backslash in copied filename and path

Postby geoffm » Fri Sep 30, 2016 6:12 pm

When using the Edit > Copy to clipboard > Filename and path function, the path is copied with / instead of \ which makes the path unusable in Windows. I would often use this feature to quickly get the image file in a "browse" dialog to upload it to a website or insert it in a document, however I cannot use this in XnView I have to use Windows Explorer.

geoffm
Posts: 3
Joined: Fri Nov 06, 2015 6:54 pm

Re: slash used instead of backslash in filename and path cop

Postby geoffm » Fri Sep 30, 2016 6:15 pm

In case others have had problems with this, I just found a handy workaround: adding file:/// before the path makes it usable in Windows dialogs. At least in Windows 10.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 4917
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: slash used instead of backslash in filename and path cop

Postby XnTriq » Fri Sep 30, 2016 7:30 pm

Bug confirmed for browse mode :bugconfirmed:

See also: copy path but got the wrong slash.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27356
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: slash used instead of backslash in filename and path cop

Postby xnview » Mon Oct 03, 2016 12:38 pm

i can't confirm this problem, in browser 'Copy to clipboard>selected filename and path' use \
Pierre.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 4917
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: slash used instead of backslash in filename and path cop

Postby XnTriq » Thu Oct 06, 2016 2:15 am

Sorry, bug confirmed for browse view mode.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27356
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: slash used instead of backslash in filename and path cop

Postby xnview » Sat Oct 08, 2016 9:21 am

See Issue 980 for details.
Pierre.

User avatar
helmut
Posts: 8116
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.83: Slash instead of backslash in copied filename and

Postby helmut » Mon Dec 05, 2016 9:00 pm

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.84 beta 1. Could you please try and confirm the bug fix, geoffm?

User avatar
helmut
Posts: 8116
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.83: Slash instead of backslash in copied filename and

Postby helmut » Tue Jan 10, 2017 9:02 pm

Just did a test and it worked fine for me. :arrow:Closed.

@geoffm: Please holler if you still have problems with 0.84 beta 4 or higher.


Return to “MP - Resolved Bugs & Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest