A subtle bug about image displayed on XnView MP 0.53

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderator: XnTriq

Matthew Wai
Posts: 7
Joined: Mon Mar 11, 2013 1:21 pm

A subtle bug about image displayed on XnView MP 0.53

Postby Matthew Wai » Tue Mar 12, 2013 10:56 am

Please copy and paste the following images to your computer.
The link to Image 1
The link to Image 2

My system is Windows 7 Home Premium 32 bits. Image 2 is a resized version of Image 1.
On XnView for Windows (as well as my other image viewers), the two images look exactly the same while their size fits the window.
On XnView MP 0.53, they look subtly different while repeated pressing the Page Up and Page Down keys, which causes repeated changing between two images.
I can elaberate on the differences if you fail to perceive.

Do those subtle differences count as a bug which should be fixed?
Last edited by Matthew Wai on Thu Mar 14, 2013 11:44 am, edited 2 times in total.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5006
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: A subtle bug on XnView MP 0.53

Postby XnTriq » Wed Mar 13, 2013 10:00 pm

Welcome to the forum, Matthew Wai.

:bugconfirmed: I believe this has to do with a known bug.

Matthew Wai
Posts: 7
Joined: Mon Mar 11, 2013 1:21 pm

Re: A subtle bug on XnView MP 0.53

Postby Matthew Wai » Thu Mar 14, 2013 10:33 am

I agree that two bugs correlate. And I guess the abovesaid differences may signify that images shown on XnView MP are subtly different from those on other image viewers containing no such bugs. I hope the author of XnView will take it seriously.
I appreciate XnTriq's animated gif image, showing the differences.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5006
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: A subtle bug about image displayed on XnView MP 0.53

Postby XnTriq » Sat Jun 15, 2013 12:00 am

oops66 (0.53 Win: Display errors still present) wrote:
Matthew Wai wrote:Does the above bug have to do with this one spotted by me?
Hello,
I don't think so, ... but I think you have to make a new test to see. (was a round error ... so ???)

Not fixed in v0.56

Matthew Wai
Posts: 7
Joined: Mon Mar 11, 2013 1:21 pm

Re: A subtle bug about image displayed on XnView MP 0.53

Postby Matthew Wai » Sat Jun 15, 2013 9:17 am

XnTriq wrote:Not fixed in v0.56

When will it be fixed?

Matthew Wai
Posts: 7
Joined: Mon Mar 11, 2013 1:21 pm

A long-standing bug.

Postby Matthew Wai » Mon Dec 07, 2015 2:05 pm

viewtopic.php?f=62&t=27721
More than two years ago, in the above topic, I reported a subtle bug.
I am now using XnView MP 0.76 on Windows 10 Home Edition 64-bit, and the same bug remains there.
Is it impossible to fix?

User avatar
helmut
Posts: 8116
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: A subtle bug about image displayed on XnView MP 0.53

Postby helmut » Sun Feb 12, 2017 8:00 pm

I've just downloaded the two images and tried to reproduce the problem. In XnView 0.76 I could see a slight difference. In XnView 0.84 there is no difference when switching between them. From my poing of view this bug is fixed.

Could you please try and also confirm the bug fix, Matthew?

Related problem:
- 0.68: Discontinuities when downscaling large images

Matthew Wai
Posts: 7
Joined: Mon Mar 11, 2013 1:21 pm

Re: A subtle bug about image displayed on XnView MP 0.53

Postby Matthew Wai » Mon Feb 13, 2017 11:34 am

I just tried it and confirm that the long-standing bug has been fixed, helmut. Thank you!

User avatar
helmut
Posts: 8116
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: A subtle bug about image displayed on XnView MP 0.53

Postby helmut » Mon Feb 13, 2017 12:51 pm

Matthew Wai wrote:I just tried it and confirm that the long-standing bug has been fixed, helmut. Thank you!

Good. Thank you for confirming the bug fix, Matthew!


Return to “MP - Resolved Bugs & Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest