program working, colors not

Questions, suggestions, and answers for XnView on MacOS X

Moderators: XnTriq, xnview

Karl
Posts: 4
Joined: Thu May 25, 2006 8:15 pm

program working, colors not

Postby Karl » Thu May 25, 2006 8:32 pm

I got the program working, after installing X11 (thanks guys!). Unfortunately, it's not quite right: all pictures show up with everything wrong, like the colors are inverted (green shows up as yellow). This happens with files I brought from a PC (and work fine in XnView for Windows), as well as those I scanned on the Mac.

Any suggestions? Am I missing something?

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27690
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: program working, colors not

Postby xnview » Fri May 26, 2006 8:03 am

Karl wrote:I got the program working, after installing X11 (thanks guys!). Unfortunately, it's not quite right: all pictures show up with everything wrong, like the colors are inverted (green shows up as yellow). This happens with files I brought from a PC (and work fine in XnView for Windows), as well as those I scanned on the Mac.

Any suggestions? Am I missing something?

Which picture format?
Pierre.

Karl
Posts: 4
Joined: Thu May 25, 2006 8:15 pm

Re: program working, colors not

Postby Karl » Tue May 30, 2006 7:44 pm

xnview wrote:Which picture format?


Haven't tried all of them, but it happens for both tif and jpg. I've also opened a tif, saved it as a jpg, and when I open the jpg on the Windows version it's still okay, so it's something in the display output, not how it's actually handling the file.

I think I figured out what's happening, at least: red and green are inverted, and blue is missing. That is, if you turn down red under Image: Adjust: Brightness/Contrast/Colors it turns red, same with green, and changing blue does nothing. Also, when I first open that box it cranks brightness up to 114 and gamma to 1.49, so I have to zero everything first.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27690
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: program working, colors not

Postby xnview » Wed May 31, 2006 5:06 am

Karl wrote:
xnview wrote:Which picture format?


Haven't tried all of them, but it happens for both tif and jpg. I've also opened a tif, saved it as a jpg, and when I open the jpg on the Windows version it's still okay, so it's something in the display output, not how it's actually handling the file.

I think I figured out what's happening, at least: red and green are inverted, and blue is missing. That is, if you turn down red under Image: Adjust: Brightness/Contrast/Colors it turns red, same with green, and changing blue does nothing. Also, when I first open that box it cranks brightness up to 114 and gamma to 1.49, so I have to zero everything first.

Could you send me a file which is not displayed correctly?
Pierre.

Karl
Posts: 4
Joined: Thu May 25, 2006 8:15 pm

Re: program working, colors not

Postby Karl » Wed May 31, 2006 9:41 pm

xnview wrote:Could you send me a file which is not displayed correctly?


I don't have a web page, so I sent them to the webmaster address: one picture as it's supposed to look, and a screenshot of how it appears in XnView.

Karl


Return to “XnView Mac OS X”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests