Need Help Registering Components

Discussions on GFL SDK, the graphic library for reading and writing graphic files

Moderators: XnTriq, xnview

jackspm
Posts: 4
Joined: Mon Aug 15, 2011 11:57 pm

Need Help Registering Components

Postby jackspm » Tue Aug 16, 2011 12:09 am

I've just downloaded the latest version 3.4 of GFL SDK. I then copy the file gflax.dll and libgfl340.dll to the system32 folder. Then using regsvr32 to register these files and I got errors as follow:

regsvr32 gflax.dll
Error: LoadLibrary("gflax.dll") failed - The specified procedure could not be found.

regsvr32 libgfl340.dll
Error: libgfl340.dll was loaded, but the DllRegisterServer entry point was not found. This file can not be registered.

I'm on Win XP sp3 and I'm an admin. Any idea of what I did wrong? Thanks.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27350
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Need Help Registering Components

Postby xnview » Thu Aug 18, 2011 12:47 pm

you need to register only gflax.dll, no error code?
Pierre.

jackspm
Posts: 4
Joined: Mon Aug 15, 2011 11:57 pm

Re: Need Help Registering Components

Postby jackspm » Fri Aug 19, 2011 4:31 pm

I did try to register gflax.dll with the following error:

LoadLibrary("gflax.dll") failed - The specified module could not be found.

I'm on a WinXP sp3 machine and the gflax.dll is located in c:\windows\system32 folder.
Any idea?

Thanks.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27350
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Need Help Registering Components

Postby xnview » Mon Aug 22, 2011 11:18 am

Perhaps you need to install "visual studio C++ runtime" from microsoft
Pierre.

jackspm
Posts: 4
Joined: Mon Aug 15, 2011 11:57 pm

Re: Need Help Registering Components

Postby jackspm » Mon Aug 22, 2011 7:42 pm

I did have c++ runtime library installed. Anyway, Dependency Walker is reporting the following files are missing.

IESHIMS.DLL
WER.DLL

These seems to be Internet Explorer 8 files for Vista. XP does not have these file. Is Vista or Win 7 required for this to run?

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 27350
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Need Help Registering Components

Postby xnview » Tue Aug 23, 2011 11:00 am

jackspm wrote:I did have c++ runtime library installed. Anyway, Dependency Walker is reporting the following files are missing.

C++ runtime for 2008? 2005?
Pierre.

jackspm
Posts: 4
Joined: Mon Aug 15, 2011 11:57 pm

Re: Need Help Registering Components

Postby jackspm » Wed Aug 24, 2011 10:30 pm

I've 2008 C++ runtime library installed.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 4917
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: Need Help Registering Components

Postby XnTriq » Thu Aug 25, 2011 3:00 am

Gale Andrews (Audacity Forum » 1.3.8 Won't Start After Download. Error msg) wrote:Thanks to everyone who tested Audacity in Dependency Walker. As it turns out, it does not show anything useful - Audacity will actually run without IESHIMS.DLL, WER.DLL, DWMAPI.DLL or EFSADU.DLL. These are inevitable over-reporting problems that you would expect with a dependency tool.

I believe the problem is that the following files included in the Audacity installation folder which are necessary for it to run:

Microsoft.VC90.CRT.manifest
msvcp90.dll
msvcr90.dll

are not being picked up by Audacity. Instead, Audacity is picking up the same files inside the Windows system folders. But if the copies of these files inside Windows are earlier than the ones supplied inside Audacity, you will get an error on launch.

For now, we believe you can fix the problem by downloading Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86). Double-click on the downloaded "C:\vcredist_x86.exe" file to run it and follow the instructions. If you are asked whether you want to uninstall or repair, choose "Repair".

If you are running a 64-bit version of Windows XP, please download instead Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x64) then double-click on the downloaded "C:\vcredist_x64.exe" file and follow the instructions as above.

Running either installer will install the same three files that are in the Audacity folder, but in a location where it can find them.

We have one report that this solution works and I've tested it by using the above x86 installer to replace invalid files in the C:\WINDOWS\WinSxS\x86_Microsoft.VC90* Redistributables folders.

It's not clear yet what we can do to prevent this step being necessary while still using the current VS 2008 compiler to build Audacity. The basic issue is that these three Microsoft-provided files appropriate to VS 2008 are not seen by Audacity if they are in its own installation folder. In 1.3.7, the three required files appropriate to VS2005 are seen if they are in the Audacity folder.

Yi Feng Li (Visual C++ Forums » Depends shows Error: IESHIMS.DLL & WER.DLL missing. Help please?) wrote:Does this application works well on Vista which you build it?
Does the XP system install the same version of IE as the Vista system?

Check following threads to see if they are help.
http://social.msdn.microsoft.com/Forums ... 15c857665b
http://social.msdn.microsoft.com/Forums ... 62222cb601
http://social.msdn.microsoft.com/Forums ... 7e3547e68b

QCL (Visual Studio Forums » Missing Dependencies for C++/CLI Custom Debugger: IESHIMS.DLL & WER.DLL) wrote:EFSADU.DLL
IESHIMS.DLL
WER.DLL

Are the ones reported when I distribute a very simple VB.Net COM Class to XP machines with IE8.

On XP machines without IE8, only IESHIMS and WER are reported as missing, but the class works fine anyway. So it seems that the missing EFSADU.dll (part of microsoft's Encrypting File System) is the issue, at least for my simple COM Class deployment.

If I add EFSADU to the deployment, then other dependency problems prevent the class from functioning on XP machines with IE8.

I've experimented with various service packs and even vcredist_x86 as one person suggested. Nothing makes a dent.

I'm working with an ultra-simple project, so there is nothing wrong with the code. The class has one function that returns True. I reference it from VBA in Excel and it returns True, as long as the machine doesn't have IE8... but it could be something else, that's just the only consistency I've found. In almost every other way, the machines are identical.

There are lots of posts that touch on this topic, but I've found no concrete answers. This is so mind-bogglingly simple... Wow! Can't believe I am having trouble distributing a basic com class, but it is not like I do this every day. Maybe one of you experts can help us with this problem that IE8 seems to have introduced.

Thanks!

... This issue could still be IE8 related on machines without microsoft's Encrypting File System (EFS), but I've found XP Pro machines with IE8 that successfully run the deployed COM Class. (XP Pro comes with EFS.) So my focus is shifting to finding a way to deploy EFS with the COM Class or finding a way to remove that dependency. It certainly isn't necessary for the project.

FrontierDK
Posts: 3
Joined: Sun Jul 13, 2014 10:50 am

Re: Need Help Registering Components

Postby FrontierDK » Sat Dec 31, 2016 12:59 pm

I'm having the exact same problem. Has this ever been resolved?

OS = Win2K16


Return to “GFL SDK”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest